ပုရစ်ကြော်ရဲ့ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးတွေနဲ့ သတိထားသင့်တဲ့ အချက်များ
ရာသီစာဖြစ်တဲ့ ပုရစ်ကြော်ကို မိုးရာသီမှာ ပုံစံမျိုးစုံနဲ့ စားသောက်ကြပါတယ်။ ပုရစ်ကြော်လို့ ပြောလိုက်တာနဲ့ ကြောက်တဲ့သူနဲ့ ကြိုက်တဲ့သူ နှစ်ခြမ်း ကွဲနေနိုင်ပါတယ်။ လူအများစုကတော့ ပုရစ်ကြော်ကို ကြိုက်နှစ်သက်ကြပါတယ်။
ပုရစ်ကြော်မှ မဟုတ်ပါဘူး။ တွင်းပိုးကြော်၊ ခါချဉ်ကြော်၊ ခါချဉ်ဥကြော်၊ ဝါးပိုး စတဲ့ အင်းဆက်တွေကို အရသာမျိုးစုံနဲ့ စားလာကြပါတယ်။ နောက်ပိုင်းမှာ အင်းဆက်တွေကို သရေစာတွေအဖြစ်နဲ့ စားသောက်လာကြတဲ့အတွက် အင်းဆက်တွေမှာ ထူးခြားတဲ့ အာနိသင် ရှိ၊ မရှိနဲ့ ဘေးထွက်ဆိုးကျိုး ရှိ၊ မရှိကို သိထားဖို့တော့ လိုပါလိမ့်မယ်။
Click Here > Leo
ပုရစ်ကြော်ရဲ့ ဆေးဖက်ဝင်အာနိသင်က ဘာတွေလဲ???
ပုရစ်မှာ ဟင်းနုနယ်အရွက်ထက် ပိုများတဲ့ သံဓာတ်ပမာဏ ပါဝင်တဲ့အတွက် ဦးနှောက်လုပ်ဆောင်ချက်တွေကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေပြီး ကြွက်သားတွေကို သန်မာစေပါတယ်။ သွေးအားနည်းရောဂါအပြင် ကိုယ်ဝန်ဆောင် အမျိုးသမီးတွေ သွေးအားကောင်းစေဖို့လည်း ကူညီပေးနိုင်ပါတယ်။
ပုရစ်ကြော်မှာ အသားဓာတ် ၆၅% ပါဝင်တဲ့အတွက် အမဲသားနဲ့ ကြက်သားထက် ပရိုတိန်းဓာတ် ပိုပါဝင်ပါတယ်။ ပုရစ် (၁၀၀) ဂရမ်မှာ အသားဓာတ် (၁၃) ဂရမ် ပါဝင်ပါတယ်။
ပုရစ်က အမဲသားထက် (၅) ဆ ပိုများတဲ့ မဂ်နီဆီယမ်ဓာတ်တွေ ပါဝင်တဲ့အတွက် နှလုံးနဲ့ သွေးလှည့်ပတ်မှု အဖွဲ့အစည်းအတွက် များစွာ အကျိုးပြုပါတယ်။ နောက်ပြီး နှလုံးရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေကိုလည်း ၂၂% အထိ လျော့ကျစေပါတယ်။
ပုရစ်ရဲ့ မာကြောတဲ့ အရိုးပိုင်းလေးတွေမှာ ကယ်လ်ဆီယမ်ဓာတ်တွေ ပါဝင်နေလို့ အရိုးကျန်းမာရေးကိုအထောက်အကူပြုပါတယ်။ ဗီတာမင် B12 ပါဝင်လို့ မှတ်ဉာဏ်အားနည်းခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပါတယ်။ အာရုံကြော အားကောင်းစေပြီး နှလုံး၊ အရေပြားနဲ့ ဆံပင်တွေကို ကျန်းမာစေပါတယ်။
အိုမီဂါ 3 နဲ့ အိုမီဂါ 6 Fatty အက်စစ်အပြင် အမျှင်ဓာတ်နဲ့ ခန္ဒာကိုယ်အတွက် မရှိမဖြစ် လိုအပ်တဲ့ အမိုင်နိုအက်စစ်တွေလည်း ပါဝင်တယ်လို့ ကျန်းမာရေးစစ်တမ်းများအရ သိရပါတယ်။
ပုရစ်ကြော်ရဲ့ ဘေးထွက်ဆိုးကျိုးက ဘာတွေလဲ???
ပုရစ်ကြော်ကို အတောင်ပံ မဖြုတ်၊ ခြေထိပ်လက်ထိပ်က အဆူးတွေ မဖြုတ်၊ ချေးထုပ်လည်း မဖယ်ဘဲ အကောင်လိုက် ကြော်စားခြင်းကို ရှောင်ကျဉ်ရပါမယ်။ သန့်စင်မှူမရှိတဲ့ ပုရစ်ကြော်တွေကို စားသုံးခြင်းက အီကိုလိုင်းပိုး (ဝမ်းကိုက်ရောဂါပိုး) ကူးစက်နိုင်ပါတယ်။
ဒီကူးစက်မှုကြောင့် ဝမ်းလျောခြင်း၊ ဆီးလမ်းကြောင်း ပိုးဝင်ခြင်း၊ ဝမ်းအရည်သွားခြင်း၊ သွေးတွင်း ပိုးဆိပ်ပျံ့နှံ့ခြင်းနဲ့ ဦးနှောက်အမြှေးပါးရောင်းခြင်းတို့ ဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။ မသန့်ရှင်းတဲ့ ပုရစ်ကြော်ကြောင့် နှုတ်ခမ်းမှာ ရေယုန်လိုမျိုး ယားနာဖုတွေ၊ နှုတ်ခမ်း ဗိုင်းရပ်စ်ဝင်ခြင်းတွေကိုလည်း သတိထားရပါမယ်။
ဘယ်လိုပဲ အန္တရာယ်ကင်းတယ်ပြောပြော မြေအောင်းသားဖြစ်တဲ့အတွက် သွေးလေးစေပါတယ်။ ပုရစ်ကြော်ကို သွေးတိုးရောဂါရှိတဲ့သူတွေ၊ အမျိုးသမီးများ ဓမ္မတာလာနေစဉ် ပုရစ်ကြော်ကို မစားသုံးသင့်ပါဘူး။ ပုရစ်ကြော်က ဓာတ်မတည့်တဲ့သူတွေ စားရင် သွေးယားခြင်း၊ အရေပြားပေါ် အဖုအပိန့်၊ အင်ပြင်တွေ ထွက်လာတတ်ပါတယ်။