ကင်ဆာဆဲလ်များကိုတိုက်ဖျက်ပေးသည့်အသီးအရွက်ဖျော်ရည်များ
ခန္ဓာကိုယ်တွင်းရှိ အာဟာရဓာတ်များကို ဖျက်ဆီးသောရောဂါပိုးများနှင့် ကင်ဆာဖြစ်စေနိုင်သော အဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေသည့် ဓာတုဗေဒပစ္စည်းများ၏ အန္တာရာယ်မှလဲကာကွယ်ပေးပါတယ်။
လတ်ဆတ်တဲ့ အသီးအရွက်ဖျော်ရည်များကို သောက်သုံးခြင်းဖြင့် စားသုံးလိုက်သော အာဟာရဓာတ်များကို သွေးထဲသို့ တိုက်ရိုက်စုပ်ယူနိုင်ခြင်း၊ အစာချေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေခြင်းနှင့် ခန္ဓာကိုယ်တွင်းရှိ အမျှင်ဓာတ်ကို ကြွယ်ဝစေပါတယ်။
ကင်ဆာဆဲလ်များကိုတိုက်ဖျက်ပေးတဲ့ဖျော်ရည်တွေကတော့-
-ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းဖျော်ရည်၊
-သခွားသီးဖျော်ရည်၊
-နံနံပင်ဖျော်ရည်၊
-မုန်လာဥနီဖျော်ရည်၊
-ခရမ်းချဉ်သီးဖျော်ရည်၊
-ဘလူးဘယ်ရီသီးဖျော်ရည်၊
-ပန်းသီးစိမ်းဖျော်ရည်နှင့်
-သံပရာဖျော်ရည်တို့ဖြစ်ပါတယ်။
အဆိုပါဖျော်ရည်များကို တစ်ရက်တစ်ခွက်သောက်သုံးပေးခြင်းဖြင့် ကင်ဆာဆဲလ်များကို ကာကွယ်ပေးပြီး ခန္ဓာကိုယ် အတွက်လည်း များစွာအကျိုးပြုနိုင်တာဖြစ်လို့ သောက်သုံးကြဖို့အတွက် အကြံပြုချင်ပါတယ်။