Up to 20% OFF

အဆုတ်ကိုထိခိုက်စေနိုင်သည့်အစားအစာများ

April 2, 2020

ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွတ်တဲ့ အစားအစာတွေအတိုင်း စားသုံးနိုင်ဖို့ဆိုတာက ခက်ခဲတဲ့ အရာတစ်ခုပါ။ အစားအစာကြောင့် ဆိုးကျိုးဖြစ်ပြီး ရောဂါရရှိသူများလည်း ရှိပါတယ်။နာတာရှည်ရောဂါရှိသူများနဲ့အဆုတ်ရောဂါရှိသူများအတွက် အချို့အစားအစာတွေက ရောဂါလက္ခဏာကို ပြင်းထန်စေပါတယ်။ ထိုရောဂါကို ဆိုးရွားစေတဲ့ အစားအစာ ၆ မျိုးရှိပါတယ်။

အက်ဆစ်ဓာတ်ပါဝင်တဲ့ အစားအစာများ
=============================
ရှောက်မျိုးနွယ်ဝင်ဖျော်ရည်များ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ကော်ဖီနှင့် စပ်တဲ့အစားအစာတွေက အဆုတ်ရောဂါရှိသူတွေ စားသုံးဖို့အတွက် အသင့်တော်ပါဘူး။ ၎င်းတို့မှာ ပါဝင်တဲ့ reflux အက်ဆစ်က အဆုတ်ရောဂါရဲ့ လက္ခဏာတွေကို ဆိုးရွားစေနိုင်ပါတယ်။

Carbonated Beverage
===================
ဆိုဒါ၊ ဘီယာ၊ ရှန်ပိန်တို့က ရေဓာတ်ခန်းခြောက်စေပြီး သကြား၊ အချည်းနှီးသောကယ်လိုရီများနှင့်ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုက်များစွာတို့ဖြင့်ပြည့်နှက်နေပြီး ၎င်းသည် ကိုယ်အလေးချိန်တိုးပွားလာခြင်းနှင့်ဖောင်းပွလာခြင်းကိုတိုးပွားစေသည်။ ဓါတ်တိုးခြင်းနှင့်ဖောင်းပွခြင်းသည် သင်၏အဆုတ်ကိုပိုမိုဖိအားပေးနိုင်ပါတယ်။

Cruciferous ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ
===========================
ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ၊ မုန်လာဥနှင့်ပန်းဂေါ်ဖီစသည့်ဂေါ်ဖီစိမ်းကဲ့သို့သော cruciferous ဟင်းသီးဟင်းရွက်များသည် အာဟာရများနှင့်ဖိုင်ဘာများဖြင့် ပြည့်နှက်နေသည်။သို့သော် ၎င်းတို့၏ ဖောင်းပွမှုသည်မသက်မသာဖြစ်စေနိုင်တဲ့ ရောဂါလက္ခဏာများ ဖြစ်စေသဖြင့် အဆုတ်ရောဂါရှိသူများအတွက်အသက်ရှူရန်ခက်ခဲစေသည်။

နို့နှင့်နို့ထွက်ပစ္စည်းများ
=================
အဆုတ်ရောဂါရှိသူများအတွက် နို့ထွက်ပစ္စည်းများသည် ရောဂါလက္ခဏာများပိုမိုဆိုးရွားနိုင်ပါတယ်။ ၎င်းတို့ကို စားသုံးခြင်းက အဆုတ်ရောဂါရှိသူတွေအတွက် အူမှာရှိတဲ့ ချွဲကိုတိုးပွားစေတဲ့အတွက် အသက်ရှုလမ်းကြောင်းအတွက် အခက်အခဲ ဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။

ဆားဓာတ်လွန်ကဲခြင်း
================
ဆားကဆေးဖက်ဝင်နိုင်သလို များများစားရင်လည်း ဘေးထွက်ဆိုးကျိုးရှိနိုင်ပါတယ်။ ဆားများများစားသုံးခြင်းက ရေခဏခဏ ဆာလောင်စေနိုင်ပြီး ရေအလွန်အကျွံသောက်သုံးခြင်းက အသက်ရှုကျပ်စေနိုင်ပါတယ်။

ဆီကြော်စာများ
============
ကြော်ထားတဲ့အစားအစာတွေဟာ အမြှေးပါးကိုတွန်းထုတ်ခြင်းဖြင့် အသက်ရှူဖို့ခက်ခဲပြီးမသက်မသာဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။ အချိန်ကြာလာသည်နှင့်အမျှ အလွန်အကျွံကြော်သောအစားအစာများသည် ကိုယ်အလေးချိန်တိုးလာစေပြီးအဆုတ်ကိုဖိအားတိုးစေသည်။ ကြော်ထားသောအစားအစာများသည် ကျန်းမာရေးမကောင်းသောအဆီများနှင့်ပြည့်နှက်နေသောကိုလက်စထရောအဆင့်ကိုမြင့်တက်စေပြီး နှလုံးရောဂါဖြစ်နိုင်ချေကိုတိုးစေပါတယ်။


 


Read 486 times.