သံပရာရည်၏အကျိုးထူးများ
လူ့ခန္တာကိုယ်ရဲ့၆၀ရာခိုင်နှုန်းက ရေဓာတ်ဖြင့်ဖွဲ့စည်းထားတာကြောင့် ကျန်းမာရေးအတွက် အရေးကြီးဆုံးသည် ရေ ဖြစ်သည်ဟု ဆိုကြပါသည်။ရေသည်ကိုယ်ခန္ဓာမှ အဆိပ်အတောက်များကိုဖယ်ထုတ်ပေးပြီး ရေဓာတ်ခန်းခြောက်ခြင်းကို ကာကွယ်ပေးသောကြောင့် တစ်နေ့ကို ရေ ၈ ခွက်ခန့်ကို သောက်သုံးပေးသင့်ပါသည်။ တကယ်လို့ သင်ဟာ ရေသောက်ရတာကို သိပ်သဘောမကျတဲ့ သူဆိုရင်တော့ သံပရာသီးလေးညှစ်ထည့်ပြီး သောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။
သံပရာသီးသည် ရှောက်သံပရာမျိုးနွယ်ဝင်အသီးဖြစ်ပြီး antioxidants ၏အကောင်းဆုံးအရင်းအမြစ်ဖြစ်သည်။ ဆဲလ်များကိုအန္တရာယ်ဖြစ်စေနိုင်သော ဓာတုပစ္စည်းများကြောင့်ဖြစ်ပေါ်လာသော ပျက်စီးခြင်းများကိုကာကွယ်ခြင်းသို့မဟုတ်တားဆီးခြင်းဖြင့် သင်၏ခန္ဓာကိုယ်ကို Antioxidants ကကာကွယ်ပေးပါသည်။သံပရာကြောင့်ရရှိမဲ့ အကျိုးထူးရလဒ်လေးတွေလည်း ရှိပါသေးတယ်။
၁။ အသားအရည်ကို နုပျိုစေပါသည်။
Limes တွင် ဗီတာမင်စီနှင့်flavonoids များ ပါဝင်သည်။ သံပရာရည်ကိုသောက်ခြင်းဖြင့် သင်၏အသားအရေကိုပြန်လည် ဖြည့်တင်းပေးနိုင်ပါသည်။ ဗီတာမင်စီနှင့် flavonoids များကိုအရေပြားထိန်းသိမ်းမှုဆိုင်ရာပစ္စည်းအချို့တွင်လည်းတွေ့ရသည်။
၂။ အစာခြေစနစ်ကို တိုးတက်စေပါသည်။
သံပရာရည်ကိုသောက်သုံးခြင်းသည် အစာခြေခြင်းကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေသည်။ သံပရာရည်သည် အက်စစ်ဖြစ်ပြီး ၎င်းတို့သည်ပိုမိုကောင်းမွန်သော အစာခြေနိုင်ရန်အတွက် အစားအစာကိုဖြိုခွဲရာတွင် ကူညီပေးပါသည်။ အကယ်၍ သင်သည်ဝမ်းချုပ်နေလျှင်၊ သံပရာရည်၏အချဉ်ဓာတ်သည် အူသိမ်အူမလှုပ်ရှားမှုကိုလှုံ့ဆော်ပေးနိုင်ပါသည်။
၃။ ရောဂါကူးစက်ခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပါသည်။
သံပရာရည်ရှိဗီတာမင်စီနှင့် antioxidants သည်သင်၏ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို အားကောင်းစေပြီး သင့်ခန္ဓာကိုယ်အားအအေးမိခြင်းနှင့် တုပ်ကွေးဗိုင်းရပ်စ်စသည့် ကူးစက်ရောဂါများကိုတားဆီးပေးနိုင်ပါသည်။ ၎င်းသည်နာမကျန်းမှုကြာချိန်ကိုလည်း တိုစေနိုင်ပါသည်။
၄။ ကိုယ်အလေးချိန်ကို လျှော့ချပေးနိုင်ပါသည်။
သံပရာရည်၏နောက်ထပ်အကျိုးကျေးဇူးတစ်ခုမှာ ၎င်းသည်သင့်အလေးချိန်ကိုထိန်းသိမ်းရန် ကူညီပေးပါသည်။ Citric အက်ဆစ်များသည်ဇီဝဖြစ်ပျက်မှုများကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်ပြီး ကယ်လိုရီပိုမိုလောင်ကျွမ်းစေကာ အဆီနည်းစေပါသည်။
၅။ သွေးထဲရှိသကြားဓာတ်ကို လျော့နည်းစေပါသည်။
ဆီးချိုရောဂါရှိသူများအတွက် သံပရာရည်သည်ဗီတာမင်စီ၏ အကောင်းဆုံးအရင်းအမြစ်တစ်ခုဖြစ်သည်။ သံပရာမှာပါဝင်တဲ့ glycemic အညွှန်းကိန်းနည်းပါးသည့်အပြင် သွေးကြောထဲသို့ သကြားဓာတ်စုပ်ယူခြင်းကိုလည်း ထိန်းညှိပေးပါသည်။ ရလဒ်အနေဖြင့်သင်သည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်တိုးမှု နည်းပါးစေနိုင်ပါသည်။
၆။ နှလုံးနှင့်ပက်သက်တဲ့ရောဂါများကို လျော့ကျစေပါသည်။
သံပရာရည်သည်နှလုံးကျန်းမာရေးကို အထောက်အကူပြုသော မဂ္ဂနီစီယမ်နှင့်ပိုတက်စီယမ်၏အရင်းအမြစ်ကောင်းတစ်ခုဖြစ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ်သည်သဘာဝအားဖြင့် သွေးပေါင်ချိန်ကိုကျဆင်းစေပြီး သွေးလည်ပတ်မှုကိုလည်းတိုးတက်စေပါသည်။
၇။ ကင်ဆာရောဂါကို ကာကွယ်ပေးပါသည်။
သံပရာရည်ကိုသောက်ခြင်းသည် ကင်ဆာရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေကို လျော့နည်းစေပြီးရောဂါကိုတိုက်ဖျက်နိုင်သည်။ ထုံးကျောက်များတွင် antioxidant ဂုဏ်သတ္တိများသည် ကျန်းမာသောဆဲလ်ကြီးထွားမှုကိုတိုးပွားစေပြီး သင်၏ကိုယ်ခံအားစနစ်လုပ်ဆောင်မှုကို တိုးတက်စေပါသည်။
ကျန်းမာရေးအတွက် သံပရာရည်ကနေ အကျိုးထူးရလဒ်တွေရရှိနိုင်မဲ့အကြောင်းလေးကို သိရှိပြီးပြီဆိုတော့ သံပရာရည်လေးကို သောက်သုံးဖို့အတွက် တိုက်တွန်းပါတယ်နော်။
source: healthline.com
Reviews
သံပရာရည်၏အကျိုးထူးများ
restaurantguidemyanmar ေက်းဇူးပါ အိမ္ေရာက္ရင္ မိန္းမကုိေဖ်ာ္ခုိင္းရမယ္
Did you find this review helpful?
0 0