Up to 40% OFF

ရေဘဝဲ ကို ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေးဖြစ်အောင် ဘယ်လို ချက်ကြမလဲ?

October 10, 2020

ဒီချက်နည်းက ထိုင်းချိုစပ်မွှေးချက်နည်းကို အခြေခံထားပါတယ်.....

ရေဘဝဲဟင်းလေးမချက်ခင်ရေဘဝဲကိုင်နည်းလေးဝေမျှချင်ပါတယ်။ သူများတွေဘယ်လိုဆေးကြောသန့်စင်သလဲသေချာမသိပေမယ့်.....

လွယ်ကူရိုးရှင်းတဲ့နည်းလေး မျှဝေပေးချင်ပါတယ်....

ရေဘဝဲအကောင်ဦးခေါင်းပိုင်းလေးရဲ့အောက်ဖက်ကိုဓားထက်ထက်လေးနဲ့အသာလေးထိုးခွဲပြီး

အထဲကအဖြူရောင်အလုံးလေးနှင့်အတူရှိတဲ့အကျိအချွဲအားလုံးကိုဖယ်ထုတ်လိုက်ပါ။

ရေဘဝဲဦးခေါင်းနဲ့လက်တံတွေရဲ့အစပ်မှာမျက်လုံးနှစ်လုံးကိုဖယ်ရှားဖောက်ထုတ်လိုက်ပါ။

ရေဘဝဲကိုင်တာကဒီလောက်ပါပဲ။ အညှီနံ့နဲ့အကျိအချွဲကင်းစင်ဖို့အတွက်အထက်ကသန့်စင်နည်းပြီးတဲ့အခါ ရေများများနှင့်တစ်ထပ်ဆေးချပါ။

ရေဘဲထဲသို့ ဂျုံမှုန့်စိမ်း(သို့)ပဲမှုန့်စိမ်းလက်တစ်ဆုပ်လောက်ဖြူးထည့်ပြီးတဇွိဇွိနေအောင်(၃)မိနစ်ခန့်နယ်ပေးပါ။ရေများများဖြင့်ဆေးချပါ။ နောက်တစ်ကြိမ်မှာတော့ ဗီနီဂါရည်အနည်းငယ်ထည့်နယ်ပြီးရေများများဖြင့်ဆေးချပါ။ဒါဆိုရင် လုံးဝသန့်စင်သွားပါပြီ။

အိုးတစ်လုံးမှာရေခပ်များများကိုအပူပေးပါ။

ချင်းသေးသေးတစ်တက်ကိုဓားပြားရိုက်ထည့်ပါ။

သံပုရာသီးတစ်လုံးကိုလှီးစိတ်ပြီးအခွံပါထည့်ပါ။ရေဆူလာလျှင် ရေဘဝဲတွေကိုထည့်ပြုတ်ပါ။

မိမိကနူးနူးညံ့ညံ့ အိပျော့ပျော့လေးစားချင်ရင်ရေနွေးထဲထည့်ပြီး (၃)မိနစ်ခန့်(ရေဘဝဲစတင်ကျက်)မှာဆယ်ထုတ်အအေးခံပါ။ ခပ်ထုတ်ထုတ်လေးစားချင်ရင်တော့(၇)မိနစ်ခန့်လောက်ပြုတ်ပေးပါ။

ချက်နည်းလေးစကြရအောင်...

ရေဘဝဲပြုတ်ပြီး............၂၀ သား

ကြက်သွန်နီကြီးကြီး.......၁လုံး

ကြက်သွန်ဖြူ..................၃တက်

ချင်းသေးသေး................၁တက်

စပါးလင်.........................၁ ချောင်း

ပဒဲကောသေးသေး..........၁တက်

ငရုတ်သီးစိမ်း..................၅တောင့်

ငါးပိ.................................ကွမ်းသီးလုံးခန့်

တောရှောက်ခါးရွက်(ခ)ရှောက်ဘီးလူးရွက် ၃ရွက်။

သံပုရာသီး..........၁လုံး

ကြက်သွန်နီ၊ ဖြူ ၊ ချင်း၊ စပါးလင်၊ ပဒဲကော

ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကိုညှက်နေအောင်ထောင်းပါ။

တောရှောက်ခါးရွက် ၂ ရွက်ကို ရွက်ဆုတ်ခြွေထားပါ။ ၁ရွက်ကို မျှင်မျှင်လေးလှီးပါ။

ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာဆီအနည်းငယ်ကိုအပူပေးပြီး

ထောင်းထားသောအရောကိုနနွင်းမှုန့်၊အရောင်တင်မှုန့်အနည်းငယ်နှင့်အတူဆီသပ်ပါ။

အနည်းငယ်နွမ်းလာလျှင် ငါးပိထည့်ပြီးချေပေးပါ။

မွှေးလာလျှင်ပြုတ်ထားတဲ့ရေဘဝဲတွေထည့်ပါ။

ရေမဖြည့်စွက်ရ။ ရေဘဝဲပြုတ်က ရေအနည်းငယ်စိမ့်ထွက်လာပါမယ်။

ငါးငံပြာရည်၊ဆား၊ သကြားဟင်းခတ်မှုန့်ဖြင့်အရသာဖြည့်စွက်ပါ။

ရွက်ဆုတ်ခြွေထားတဲ့တောရှောက်ခါးရွက်တွေထည့်ချက်ပါ။

ရေခမ်း၊ဆီပြန်လာလျှင်သံပုရာသီးကြီးကြီး၁စိတ်ကိုညှစ်ချပါ။ အနံ့လေးမွှေးတက်လာပါလိမ့်မယ်။

ရေခမ်းဆီပြန်လာလျှင်အမျှင်လှီးထားတဲ့တောရှောက်ခါးရွက်လေးဖြူးထည့်ပြီး သံပုရာခြမ်းစိတ်လေးဖြင့်အလှဆင်ပေးပါ။

Cracking the Code: Your Guide to Cooking with Octopus – Fishvish


#Crd

By The Myanmar Restaurant Guide


Read 1444 times.